zondag, 23 november 2008

Recept van de week

Scheveningse snert

1 liter visbouillon
200 gram spliterwten
200 gram gewassen wortelen
200 gram schone knolsederij
200 gram geschilde aarappelen
500 gram kabeljauwfilet
room
boter
zout en peper

Laat de spliterwten 4 uur in koud water weken.
Snij de wortelen, knolselderij, aardappels in kleine dobbelsteentjes.

Breng de bouillon aan de kook en voeg de gesneden ingrediënten en de (afgegoten) spliterwten toe.
Laat het geheel 20 minuten zachtjes doorkoken. Neem het vervolgens van het vuur en laat het (zonder deksel) afkoelen.
Snij de visfilets in stukjes van 50 gram en bak ze in de boter snel gaar; houd ze warm in een oven van 100 graden Celsius.
Breng de snert opnieuw aan de kook en breng het op smaak met de zout en peper.

Leg een stukje gebakken visfilet op een voorverwarmd soepbord en schep daarover de warme snert; voeg tenslotte een scheutje room toe.

10:15 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.