maandag, 17 november 2008

Leestip/cadeautip over palliatieve zorgen - steun de vzw Serafien

Vandaag de dag is het voor velen gemakkelijker om over de dood en het omgaan met de dood te praten dan pakweg twintig jaar geleden.

Ook over het doodgaan zelf kunnen we praten, zoals we de laatste tijd kunnen zien in het programma "doodgraag leven", waar Kobe Ilsen vijf kankerpatiënten volgt. Petje af trouwens voor Maria, Kim, Martine, Natacha en Patrick.

Graag wil ik hier twee boeken aanhalen die beslist de moeite zijn om te kopen/lezen en je steunt er nog een goed werk mee ook.

nog enkele weken of maandenHet eerste is het boek "nog enkele weken of maanden" van Dianne Nuyts, moeder van Stijn en Kobe Ilsen. Ze vertelt over wat zij en haar familie meemaken vanaf het moment dat werd vastgesteld dat haar moeder zou sterven. Ook over de problemen die ze had om op een goeie manier ermee om te gaan. Dit verhaal is uit 2000 en het is terug verkrijgbaar bij http://www.wwaow.be.

Dianne schenkt een groot gedeelte van de royalties aan de vzw Serafien.

Het tweede boek is het verhaal van Fien, zo klein en al zoveel te vertellen, een meisje dat net geen twee jaar is geworden. Ze leed aan een zeldzame stofwisselingsziekte. Haar ouders Dirk en Ann Kerstens - Neelen hebben haar leven opgeschreven.  Dit boek is in oktober verschenen.
Het is verkrijgbaar in de boekhandel. Lees ook http://serafien.wordpress.com/het-boek/

Er is ook een single uitgebracht, waaraan Sam Wauters, Gert Bettens, Laïs, Eva De Roovere, Bart Peeters en de Fixkes hebben meegewerkt.

De verkoop van het boek Fien gaat volledig naar de vzw Serafien. Zij pleiten voor de erkenning van palliatieve zorg voor kinderen.
Vandaag steunt de stervensbegeleiding op goodwill.

Fien, zo klein en al zoveel te vertellen


20:12 Gepost door M@rtine in Allerlei | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.