zondag, 16 november 2008

Recept van de week

Krans van varkensfinettes met tomatenrisotto

Voor 4 personen:
800 g finettes van varkensvlees
200 g risotto
4 tomaten
12 gedroogde tomaten
200 g doperwtjes
1 sjalot
4 à 6 eetl. Grangusto oude Italiaanse gemalen kaas
4 dl kippenbouillon (1 kippenbouillonblokjeopgelost in 4 dl heet water)
4 eetl. olijfolie
2 à 3 eetl. oregano
1 capsule saffraan
peper en zout

Pel de tomaten en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.
Snij ook de gedroogde tomaten in heel kleine stukjes.
Laat de doperwtjes uitlekken en snipper de sjalot fijn.
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof er de gesnipperde sjalot in.
Doe er de risotto bij en roer om tot hij glazig ziet.
Giet er 1/3 van de kippenbouillon bij, voeg de saffraan toe en roer om.
Laat op een zacht vuurtje afgedekt sudderen. Laat de rijst in totaal 25 à 30 min. garen,
en voeg tussenin geleidelijk aan de rest van de bouillon toe.
Roer zo weinig mogelijk om. Zo blijft de risotto smeuïg en niet te plakkerig.
Voeg de doperwtjes en de tomatenstukjes toe, schep voorzichtig om en
laat nog even zacht verwarmen. Roer er tenslotte de gemalen kaas door.
Ondertussen bereidt u de varkensfinettes.
Verhit 3 eetl. olijfolie in een wok en kleur de stukjes vlees al roerende gedurende enkele minuten.
Kruid met peper en zout. Voeg stukjes gedroogde tomaat toe en kruid met oregano.
Schep de risotto in het midden van de borden en serveer daarrond een kransje
van de varkensfinettes.

12:15 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.