zondag, 02 november 2008

Recept van de week

Mosselcocktail

32 gekookte mosselen
5 cl droge witte wijn
120 g gekookte ham in stukjes
2 hardgekookte eieren
4 eetlepels cocktailsaus
2 tomaten
verse bieslook

Spoel de mosselen. Doe ze in een grote kookpan met de wijn. Laat ze 5 minuten koken onder deksel.
Haal ze uit de schelp en laat ze opdrogen op een schone doek.
Pel de tomaten, snij ze in blokjes. Snij ook de ham in blokjes en de eieren in stukjes.
Hak een paar eetlepels verse bieslook.
Schep in een glaasje een laagje ham, een laagje eieren en een laagje tomaten. Strooi tussen de laagjes wat gehakte bieslook. Leg er de mosselen bovenop. 
Lepel er wat cocktailsaus bij en serveer.

09:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.