zondag, 26 oktober 2008

Recept van de week

Struisvogelfilet met drie pepers

4 struisvogelsteaks of -gebraad
200 ml wildfond
1 à 2 eetlepels groene peperbolletjes op sap
1 eetlepel mosterd
scheutje cognac
scheutje porto
2 witloofstronkjes, in julienne gesneden
250 g champignons naar keuze, gesneden
100 g prinsessenboontjes, gekookt (4 min.) en koud gespoeld
60 g sjalot, in fijne ringen gesneden
100 g knolselderblokjes, gekookt (4 min.)
100 g savooikool, in julienne, gekookt (3 min.) en koud gespoeld
tijm
zwarte en witte peper uit de molen
zout

Bereiding

1. Kruid de struisvogelsteaks met zwarte en witte peper, tijm en zout. Laat ze kleuren in gebruinde boter. Haal ze uit de pan en houd opzij.

2. Doe naar smaak 1 à 2 eetlepels groene peper in de pan. Blus met porto en cognac. Voeg de fond toe en laat even inkoken. Werk de saus af met mosterd.

3. Gaar de steaks in een voorverwarmde oven van 180°C volgens gewenste bakwijze.

4. Wok de groentjes in wat boter en kruid met peper en zout.

5. Serveren met aardappelkoekjes, kroketjes, gebakken aardappelen of puree.

06:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Goede morgen dit ziet er heel lekker uit.

Groetjes
Etje

Gepost door: Etje | zondag, 26 oktober 2008

mjammie!!!!
eens uit te proberen nu de feesten stillekes aankomen
fijne zondag martine

Gepost door: callemie | zondag, 26 oktober 2008

Hallo Martine Struisvogelvlees dat heb ik nog nooit gesproefd.
Eens uitproberen en we zullen dan wel zien.
Kom je een fijne en aangename zondag toewensen.
Het uurtje langer slapen heeft me goed gedaan.
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | zondag, 26 oktober 2008

De commentaren zijn gesloten.