zondag, 19 oktober 2008

Recept van de week

Brownies met chocolade laag

100 gr boter
2 theelepels vanille-essence
100 gram witte basterdsuiker
1 losgeklopt ei
300 gram fijngehakte pure chocolade
50 gram bloem
een snuifje zout
100 gram gehakte walnoten
1 theelepel bakpoeder

1 dl slagroom
50 gram fijngehakte pure chocolade
30 gram boter

Vet een vierkante bakplaat van twintig centimeter in en bekleed met bakpapier.
Klop de boter, de vanille-essence en de suiker in een grote kom tot een lichtgekleurd en luchtig beslag.
Voeg geleidelijk het losgeklopt ei toe aan het beslag.
Doe de chocolade in een jkom en smelt au bain-marie. Roer de gesmolten chocolade door het beslag. Doe de bloem, het zout, de gehakte walnoten en het bakpoeder in een kom. Voeg deze droge ingrediënten aan het chocolademengsel toe en meng goed.
Giet het mengsel op de bakplaat en bak de cake 45 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C tot hij vast aanvoelt. Laat afkoelen.

Breng ondertussen de slagroom in een steelpan tot aan het kookpunt. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Blijf roeren tot de chocolade smelt. Klop de boter erdoor.
Schep het mengsel in een kom en zet in de koelkast tot het dik genoeg is om als toplaag over de cake uit te smeren.
Zet de cake in de koelkast tot de chocoladelaag hard is geworden.µSnijd voor het opdienen in kleine vierkantjes.

08:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hier per ongeluk langsgekomen omda tik dacht dat je familie was van jim (fotoblog heet ook thysmans maar met "h" )
mmmmmmmmm lekker ga ik eens uitproberen tijdens deze wintermaanden!

Gepost door: callemie | zondag, 19 oktober 2008

Hallo Martine Browies dat is nu iets dat in nooit bakt,koop dat altijd.
Nog een fijne zondag verder
veel liefs Rita

Gepost door: Rita | zondag, 19 oktober 2008

De commentaren zijn gesloten.