zondag, 28 september 2008

Recept van de week

Avocado en krab met wortelmousse

150 g krabvlees
4 blaadjes fijngehakte verse munt
1 gesnipperde lente-ui
½ eetlepel sesamolie
1 theelepel sojasaus
sap van ½ limoen
mespunt cayennepeper

de wortelmousse:
250 g in plakjes gesneden wortel
1  gesnipperde sjalot
1 eetlepel olijfolie
sap van 1 sinaasappel
1,5 dl kippenbouillon
1 cm geraspte gember
1 blaadje gelatine
peper en zout

de avocadopuree:
½ geschilde avocado
2 eetlepels olijfolie
sap van ½ limoen
1 gesnipperde lente-ui
1 eetlepel fijngehakte  verse koriander
½ fijngehakte groene chilipeper
peper en zout

Maak eerst de wortelmousse. Fruit hiervoor de sjalot glazig in olijfolie, voeg de wortel toe en stoof op zacht vuur mee. Voeg sinaasappelsap en kippenbouillon toe en laat gaarkoken onder deksel.
Voeg daarna de gember toe en mix, kruid met peper en zout.
Week de gelatine in koud water, knijp goed uit en roer door het warme wortelmengsel. Laat afkoelen.
Mix alles voor de avocadopuree en verdeel over 4 kleine glaasjes. 
Schep de afgekoelde wortelmousse op de avocadopuree. Laat opstijven in de koelkast.
Meng vervolgens het krabvlees met munt, lente-ui, sesamolie, sojasaus en limoensap.
Breng op smaak met cayennepeper en verdeel het over de wortelmousse.
Serveer koel. 

07:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hey Martine. Ik wens je nog een fijne zondag.

Gepost door: martin | zondag, 28 september 2008

Hallo Martine Ben er eventjes tussen uit geweest maar ben er weer.
Dat zal een smakelijk gerecht zijn.
Nog een fijne zondag verder
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | zondag, 28 september 2008

Goedeavond Martine Ik wens je veel beterschap toe.
Hoop dat je weer snel beter wordt.
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | maandag, 29 september 2008

De commentaren zijn gesloten.