zondag, 21 september 2008

Recept van de week

Kervelmuffins met prei en ham

100 g  zelfrijzende bloem
1 eetlepel zelfrijzende bloem
30 g fijne suiker
50 g ijskoude boter, in stukjes
2 eierdooiers
100 g reepjes gekookte ham
1 kleine prei in ringen
60 g gorgonzola
3 eetlepels gehakte kervel
peper en zout
gewone bloem
vetstof voor de vormpjes

Verwarm de oven voor op 200° C.
Meng in een kom de grootste hoeveelheid zelfrijzende bloem met de  suiker, de kervel en een mespunt zout. Voeg er de eierdooiers en de boter aan toe. 
Maak er met de kloppers van de mixer een kruimelig deeg mee.
Meng de ham met de prei, de kaas, 1 eetlepel zelfrijzende bloem en een snuifje peper.
Beboter vier ronde taartvormpjes (van 7 cm diameter) en bestuif ze met bloem.
Verdeel het deeg in vier porties. Druk in elk vormpje driekwart van een portie deeg.
Schep er een lepel vulling in. Dek af met de rest van het deeg.
Druk de randen goed aan.
Bak de muffins 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 175° C en laat de muffins nog 20 minuten bakken.
Laat ze even afkoelen in de vorm en dan verder op een rooster.

09:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.