zondag, 07 september 2008

Recept van de week


Kip op Chinese wijze

Voor 4 personen
600 g kipfilet
4 lente-uien let loof
2 gesnipperde lookteentjes
100 g cashewnoten
1 blikje waterkastanjes of bamboescheuten
vers gemalen peper
zout
plantaardige olie om te bakken

voor de saus
6 eetlepels kippenbouillon
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels saké of droge sherry
2 koffielepels blonde rietsuiker
1 eetlepel maïszetrmeel

1. Roer al de ingrediënten voor de saus mooi glad en zet en de koelkast.

2. Verhit de olie in de wok of een grote braadpan en laat daarin de in reepjes gesneden kip een viertal minuten al roerend kleuren.

3. Meng met de gesnipperde lente-uien met het groene loof, de lookteentjes, cashewnoten en de uitgelekte waterkastanjes of bamboescheuten.

4. Overgiet met de saus en laat al omscheppend nog een minuutje doorbakken.

5. Serveer met rijst.

08:30 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Martine Bedankt voor je bezoekjes en reactie's maar ik heb het momenteel niet veel tijd om voor de pc te zitten.
Nog een fijne week verder
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | maandag, 08 september 2008

De commentaren zijn gesloten.