zondag, 31 augustus 2008

Recept van de week

Gratin van 'Ebly' met groenten en ham

Ingrediënten :
- 250 g Ebly
- 50 cl gevogeltebouillon
- 1 courgette
- 2 pepers (1 rode + 1 groene)
- 150 g blokjes ham
- 100 g geraspte gruyère
- boter

Bereiding :
1. Doe de gekookte Ebly in een beboterde ovenschotel, voeg de in halve rondjes gesneden courgette, de gesneden pepers en de blokjes of fijne reepjes ham toe.
2. Laat een gevogeltebouillonblokje oplossen in 50 cl kokend water en giet de bouillon in het gerecht.
3. Bestrooi met de geraspte gruyère.
4. Zet in de oven (therm. 6-7 op 200°) gedurende 30 minuten. Klaar is Kees!
Variant :
Om te variëren, kan u het gevogeltebouillonblokje vervangen door een kruidenbouillonblokje en de courgette door brocoli.

13:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.