zondag, 17 augustus 2008

Recept van de week

Kippenvinken op Luiks wijze

- 4 à 6 kippenvinken
- 100 g gezouten spekblokjes
- 2 wortelen
- 2 sjalotten
- 50 g rozijntjes
- 2 à 3 dl donker bier
- 2 à 3 eetl. Luikse siroop
- 1 eetl. witte azijn
- 2 eetl. olijfolie
- instantsausbinder

Laat de kippenvinken oppervlakkig ontdooien, snipper de sjalotten fijn en
snij de wortelen in schijfjes.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de gesnipperde sjalotten goudbruin.
Haal ze uit de pan.
Bak in dezelfde pan de kippenvinken en de spekblokjes op een matig vuur
aan alle kanten goudbruin.
Voeg de sjalotten toe, de wortelschijfjes, 2 eetl. Luikse siroop, de rozijntjes en 2 dl bier.
Laat afgedekt gedurende 30 min. sudderen. Voeg nog wat bier toe als het vocht te veel verdampt.
Haal het vlees uit de pan en houd warm.
Werk de saus af met 1 eetl. azijn en bind indien nodig met instantsausbinder.
Breng op smaak met peper en zout, en naar wens, nog een beetje Luikse siroop.

13:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.