zondag, 10 augustus 2008

Recept van de week

Rabarbertaart

Deeg:
120 g zelfrijzende bloem
120 g suiker
100 g vloeibaar bakken en braden
1dl halfvolle melk
2 eieren
1 pakje vanillesuiker
1 mespuntje kaneel
        
Vulling:
200 g rabarber
1 tl citroensap
boter om de bakvorm in te smeren
1 el kruimels van koekjes

Afwerking:
150 g bladerdeeg
2 el abrikozengelei

Meng alle ingrediënten voor het deeg met een staafmixer tot een glad beslag.
Snij de rabarber in kleine stukjes. Smeer een ronde taartvorm van 18-20 cm diameter in met boter
en bestrooi hem met koekjeskruimels.
Giet het beslag in de vorm en schik er het fruit op. Bedek de rabarber met een vlechtwerk van bladerdeeg.
Bak in een warme oven (175°C) gedurende ca. 35 minuten.
Verwarm intussen de abrikozengelei zodat deze vloeibaar wordt.
Haal de gebakken taart uit de oven en ontvorm hem onmiddellijk.
Besmeer de rand en het vlechtwerk van het nog warme gebak met de gelei en laat de taart afkoelen.

14:30 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Goede morgen Martine Daar ben ik nu niet zo zot op ,heb dat vroeger nog klaar gemaakt maar dat is jaren geleden
Een fijne maandag en een goed begin van de week
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | maandag, 11 augustus 2008

De commentaren zijn gesloten.