zondag, 03 augustus 2008

Recept van de week

Perencake

2 eetlepels amandelschilfers
2 grote eieren
120 gr boter
120 gr suiker
120 gr bloem
½ zakje bakpoeder
½ koffielepel  kaneel
het vruchtvlees van 2 peren in blokjes
zout

Bak de amandelen goudgeel in een pan met antiaanbaklaag.
Strooi ze over de bodem van een cakevorm. Scheid het wit van de eidooiers. Klop het eiwit met een mespuntje zout op tot een stevig schuim.
Klop de eidooiers onder suiker en voeg al roerend de gesmolten boter, de gezeefde bloem met het bakpoeder, de kruiden, de perenblokjes toe. Als laatste het opgeklopt eiwit eronder scheppen.
Giet alles in de vorm en laat 35 minuten bakken in een voorverwarmde oven (200graden).
Haal de vorm uit de oven en laat 10 minuten rusten alvorens uit de bakvorm te halen. Laat afkoelen op een rooster.

09:15 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Martine Dat zal wel een lekkere cake zijn.
Een fijne maandag,en een goed begin van de week
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | maandag, 04 augustus 2008

De commentaren zijn gesloten.