zondag, 27 juli 2008

Recept van de week

Gevulde paprika met kabeljauw

500 gr kabeljauw
500 gr pureeaardappelen
1/2 tl komijn
4 tl Spaanse paprikapoeder
1/2 tl chilipoeder
3 el gehakte koriander
2 teentjes knoflook
grove zwarte peper
3dl olijfolie van goede kwaliteit
1/8 l room
2 el bieslook, gesneden en 8 hele sprieten
4 paprika's

Pocheer de vis in olijfolie met een teentje knoflook.
Kook de aardappelen gaar in weinig water met zout.
Maak een smeuïg mengsel van de aardappel en de vis, eventueel door toevoegen van een beetje olijfolie.
Meng de overige knoflook, de komijn, de chilipeper en het paprikapoeder erdoorheen. Breng op smaak met zeezout.
Hak de koriander fijn en meng door de massa.
Vul de paprika's met dit mengsel en verwarm ze in een aardewerken schaal 10 minuten in de oven op 160 °C.
Kook ondertussen de room in en voeg daarna de bieslook toe.
Schep wat van de saus op een warm bord en leg daar een gevulde paprika op. Garneer met sprietjes bieslook.

08:30 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hey Martine. Je hebt hier weer een mooi recept geschreven. Ik wens je nog een fijne zondag.

Gepost door: martin | zondag, 27 juli 2008

De commentaren zijn gesloten.