zondag, 06 juli 2008

Recept van de week

Perentaart

2 vellen bladerdeeg
2 rijpe handperen
2 el suiker
1 el abrikozenjam
poedersuiker

Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de vellen deeg aan elkaar tot een vierkant. Zet de randen aan elkaar met een beetje water en druk de naden goed dicht.
Beleg een kleine vorm van ca. 20 cm met het deeg. Vouw de punten een beetje naar binnen terug.
Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in plakken en beleg het deeg met plakken peer.
Bestrooi de peer met de suiker. Zet het taartje ca. 15 minuten in de oven of tot het deeg gaar is.
Laat de taart eerst even afkoelen, bestrijk dan met de warme jam en snijd er dan 4 punten van.
Bestrooi met poedersuiker.

12:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.