zondag, 08 juni 2008

Recept van de week

Kip Moambe (gerecht uit Congo)

Voor 4 personen:
1 kip van ongeveer 1,2 kg
2 bakbananen
300 g palmnotensaus voor moambe (blik)
2 uien
1 teentje knoflook
1 chilipepertje
200 g saka-saka (maniokbladeren)
1 sjalot
boter
arachideolie
peper en zout


Snijd de kip in 8 stukken en laat ze kleuren in hete arachideolie. Zet het vuur lager en doe er de gesnipperde uien, look en het pepertje bij.
Laat de uien glazig worden en doe er dan de palmnotensaus bij. Zet het deksel op de pan en laat zo'n 45 minuten heel rustig sudderen.

Stoof de gesnipperde sjalot aan in boter en doe er de goed uitgelekte saka-saka bij. Laat goed doorwarmen en breng op smaak met peper en zout.

Pel de bananen en snijd in grote stukken. Bak goudbruin in de frituurpan.

Serveer met gestoomde witte rijst.

12:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

hoi martine, groetjes ook aan de jim
ik ga het proberen met kippenlapjes
maar waar vind ik palmnotensaus en en die sakak-saka?
groetjes ,
joz.

Gepost door: joz. | zondag, 08 juni 2008

Goedemorgen Martine Het is de eerste keer dat ik dat tegenkomt.
Maar waar kan je dat allemaal vinden
Nog een fijne maandag verder
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | maandag, 09 juni 2008

Alle benodigdheden zijn te vinden in Antwerpen op de vreemdelingenmarkt (elke zaterdag op het Blauwtorenplein)

Gepost door: Martine | maandag, 09 juni 2008

De commentaren zijn gesloten.