zondag, 01 juni 2008

Recept van de week

Kalfsvlees met spinazie en champignons

2 eetlepels boter
1 grote prei in plakjes
500 gr kalfsfilets in reepjes
2 eetlepels mild paprikapoeder
200 gr champignons in plakjes
1 geperst teentje knofllook
1 snufje nootmuskaat
3 eetlepels tomatenpuree
1.25 ml droge witte wijn
100 gr verse spinazie
250 ml room

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de prei zacht. Haal de reepjes kalfsfilet door het paprikapoeder en leg ze in de pan. Zet het vuur hoger en braad het vlees in 1 - 2 minuten bruin.
Voeg de champignons, knoflook, nootmuskaat, tomatenpuree en de wijn toe en laat ongeveer 1 minuut meekoken.
Voeg de spinazie toe en laat haar al roerend slinken. Roer hier de room door. Breng het geheel op smaak met wat vers gemalen peper en zout en serveer het op een bedje van mie of gestoomde rijst.

 

 

15:15 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.