zaterdag, 10 mei 2008

Wandelen - Het Kastelenpad (Loenhout - Wuustwezel)

Vertrek: Burgemeester van Looverenplein (Loenhout)

Aanduiding: groene pijl

Afstand: 13 km

Deze wandeling verbindt de dorpen van Wuustwezel en Loenhout die sinds de fusie van 1977 één gemeente vormen. Ze komt voorbij drie kastelen.

We vertrekken in Loenhout op het plein voor de St. Pieter- en Pauluskerk.
We gaan verderlangs de Palmbosstraat, gaan links de Bareelstraat in, en via de Molenakkerstraat rechts de Akkerweg op.
Hier slaan we linksaf op de Neervenweg. Via Heiendweg en Berkvenweg (rechts) bereiken we de Schietveldweg.

We  gaan rechtdoor en kruisen de Kampweg (opletten bij het oversteken!). We blijven rechtdoor gaan. We slaan rechts het Uilenbos in, en vervolgen rechts in de Gasthuisdreef. Links en rechts komen we voorbij twee Gasthuishoeven die in het begin van deze eeuw gebouwd werden. Aan het einde komen we aan de parking van  “De Gasthuishoeve”.

In de Dorpsstaat gaan we naar rechts, richting kerk. We gaan hier links de  Kloosterstraat in en 100 meter verder het gemeentepark in. Via Gemeentepark en rechts A. Blommaertstraat gaan we links de Bruidsweg (vroeger: Lijkweg) in. Aan het einde ervan vervolgen we via Ginhoven, waar we even verder rechts het 'Lang Paadje' indraaien langs de gracht van het kasteel. (Om het kasteel te zien moet u op het einde van het Lang Paadje even naar rechts, even voorbij de vervallen torentjes, om daarna terug te komen)

Wij vervolgen onze wandeling naar links en draaien dan rechts de Donkweg in. Over de beek 'Aa of Weerijs' via het Vonderbruggetje. Aan de drukke Wuustwezelseweg gekomen (oppassen!) gaat u links en na 250 meter rechts de Bosweg in. U ziet nu op uw rechterkant het Kasteel van Loenhout.
Wij gaan voor het doodlopend deel rechtsaf nog steeds de Bosweg volgend tot aan het Kruispunt. Hier  rechtsaf de Dijkweg op, tot wij in de Oud-Dorpsstraat komen.  

Nu rechtdoor de Kerkblokstraat in en even verder linksaf naast de school over de parking naar de Pastoriestraat, waar we rechtsaf verder naar de kerk lopen. Daar komen we terug op ons vertrekpunt.

13:45 Gepost door M@rtine in Wandelen en fietsen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.