zondag, 20 april 2008

Recept van de week

Wortel-notentaart

250 g geraspte wortelen
125 g fijngemalen hazelnoten
2 eieren
125 g boter
30 g boter voor invetten
100 g lichtbruine basterdsuiker
50 g bloem
1 zakje droge gist
½ tl kaneel
tulbandvorm

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 240°C. Rooster de helft van de gemalen hazelnoten in een droge koekenpan.
Smelt de boter. Klop de eieren schuimig, voeg wortelrasp, hazelnoten (ook het niet geroosterde gedeelte), boter, suiker, bloem, gezeefde gistpoeder, kaneel en mespunt zout toe.
Beboter de vorm en bestooi licht met bloem.
Giet het beslag in de vorm en bak gedurende 20 tot 30 minuten.
Laat de taart eerst 5 min staan alvorens hem uit de vorm te halen.

05:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Goede morgen Hallo Martine zal het druk hebben de volgende dagen.
Dus het zal weer kalm zijn op mijn blog.
Maak er een toffe week van.
En tot binnenkort.
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | maandag, 21 april 2008

De commentaren zijn gesloten.