zondag, 13 april 2008

Recept van de week

Zoute Aperitiefcake

2 dl witte wijn,
125 gr zachte boter,
4 eieren,
100 gr geraspte belegen kaas,
250 gr zelfrijzend bakmeel,
1 theelepel zout
150 gr schouderham,
50 gr ontpitte zwarte olijven,
50 gr ontpitte groene olijven

Verwarm de oven voor op 160 graden. Gebruik een deel van de boter om de cakevorm in te vetten. Gebruik het liefst een vorm met een antiaanbaklaag.
Klop de witte wijn, de boter en de eieren met behulp van een mixer tot een egale luchtige massa.
Zeef de bloem boven de kom met de eiermassa en spatel deze luchtig door het geheel, samen met de geraspte kaas en het zout.
Laat de olijven uitlekken en snij ze in stukjes, snij de ham ook in stukjes.
Meng deze ingrediënten door het cakedeeg en doe het geheel over in de bakvorm.
Bak de cake ongeveer drie kwartier tot hij mooi bruin is.
Laat de cake minimaal twee uur afkoelen alvorens hem in plakken gesneden bij het aperitief te serveren.

09:30 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Martine Maak er een leuke zondag van
Groetjes Rita
ps nog nooit zo een cake gebakken

Gepost door: Rita | zondag, 13 april 2008

De commentaren zijn gesloten.