zondag, 30 maart 2008

Recept van de week

Oosters gehaktbroodje

350 gram varkensgehakt
1 kop pistachenootjes (gepeld)
1 kop sultana rozijnen
1 ei
gemalen komijn
gemalen kaneel
een 6-tal blaadjes verse munt
gedroogde oregano
olijfolie
peper
zout

De pistachenoten in grove stukjes hakken en doe ze samen met de rozijnen in een diepe kom . Voeg er het gehakt aan toe en maak er een kuiltje in. Breek het ei en laat het in het kuiltje lopen. Voeg er anderhalve eetlepel gemalen komijn aan toe, samen met 1 eetlepel kaneel, 1/2 eetlepel oregano, een 1/2 eetlepel venkelzaadjes en de fijngehakte muntblaadjes. Kruid met peper en zout.
Meng alles met de handen goed samen tot alle kruiden en het ei goed door het gehakt zijn vermengd. Kneed het tot de vorm van een klein broodje (ca. 10 op 20 cm). Laat het even (15-30 minuten) in de koelkast rusten.
Warm de oven voor op 200 graden.
Braad het gehaktbroodje in een pan met wat olijfolie langs alle zijden dicht. Let op bij het omdraaien van kant dat het niet uiteen valt. Je kan het best voorzichtig met een spatel opheffen en op een bord leggen.
Draai het om en laat het rustig op de ongebakken kant terug in de pan glijden. Eventueel een scheutje water toevoegen als het dreigt aan te branden.
Haal het gehaktbroodje van het vuur als alle zijden een mooi bruin kleurtje hebben.
Plaats het in ovenschotel en laat het gedurende 20-30 minuten verder garen in de oven (aan 200 graden).
Haal het uit de oven en laat het een minuutje rusten alvorens het voorzichtig  in schijfjes van ca 2cm dik te snijden.
Je kan dit opdienen met traditionele appelmoes en puree.

 

 

10:15 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.