zondag, 17 februari 2008

Recept van de week

Dadelbrood

150 g bloem
5 g bakpoeder
100 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
3 eieren
klontje boter
250 g verse dadels
300 g gepelde gemengde noten
50 g rozijnen
2 eetlepels Grand Marnier

De oven voorverwarmen op 175°.
Laat de rozijnen een halfuurtje trekken in Grand Marnier. Hak de noten grof.
Haal de pitten uit de dadels en snij ze in stukjes.
Klop de eieren, de suiker en de vanillesuikker tot een schuimige massa en spatel de bloem en het bakpoeder er luchtig doorheen.
Voeg de dadels, de gehakte noten en de geweekte rozijnen toe.
Roer alles tot een mooi beslag en schep dat in een goed beboterd rechthoekig bakblik.
Doe het dadelbrood in de oven en laat 1/2 uur bakken.
(Hou het wat in de gaten, het dadelbrood kan droog en hard worden als de oven te warm staat of je het gebak te lang laat zitten).
Serveer het dadelbrood  in smalle sneetjes of grove plakken.

11:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.