zondag, 03 februari 2008

Recept van de week

Kaasfondue

120 g Nazarethkaas
12 plakjes jong belegen kaas
30 cl pilsbier
5 cl jenever
2 theelepels maïszetmeel
1 teentje knoflook
6 sneetjes brood
2 appelen (Jonagold)
wat citroensap


Het fonduepannetje goed inwrijven met het knoflookteentje. De in stukken gesneden kaas erin doen, samen met het bier (hierin het maïszetmeel loskloppen) en de jenever.
Goed mengen en op een zacht vuur laten smelten.
Het fonduepannetje op het stel zetten. Het brood en de appel in stukjes verdelen.
De stukjes appel besprenkelen met citroensap. Op een stokje de stukjes brood en/of appel schuiven en in de gesmolten kaas dompelen.

12:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.