zondag, 27 januari 2008

Recept van de week

Gemarmerde druivencake

200 gram roomboter
200 gram suiker
4 losgeklopte eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram pitoloze rode druiven
50 gram cacao
ingevette cakevorm 24 cm

Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg al kloppend beetje bij beetje de losgeklopte eieren toe. Mix er tenslotte het bakmeel en een mespunt zout door tot het geheel een glad beslag is.
Schep de druiven erdoor. Verdeel het beslag in twee en doe bij ene helft de cacao erdoor.

Schep de twee kleuren beslag in de cakevorm en roer het met een lepel 1 keer door, zodat er een gemarmerd effect ontstaat.
Bak de cake in 55 minuten gaar. Haal hem meteen uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

07:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Martine Dat zal wel lekker zijn,maar ben op dieet.
Nog een aangename zondagnamiddag
En een toffe week verder
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | zondag, 27 januari 2008

De commentaren zijn gesloten.