zondag, 23 december 2007

Recept van de week

Bloemkoolsoep (microgolf)

·300 gram bloemkoolroosjes
·2 aardappel van ca. 80 gram
·2 kruidenbouillontablet
·1 tl kerriepoeder
·1/2 liter melk
·peper en zout

Snijd de bloemkoolroosjes zo nodig in nog kleinere roosjes, en de geschilde aardappelen
in blokjes van ca. 1 cm. Verkruimel de bouillontabletten in een grote schaal>
Roer er het kerriepoeder en 8 eetlepels melk door.
Verhit, afgedekt, ca 2 minuut op 700 Watt.
Roer de bloemkoolroosjes en aardappelblokjes erdoor en kook de groenten (afgedekt)
in ca. 10 minuten op 700 Watt gaar.
Houd een paar bloemkoolroosjes achter voor de garnering en pureer de rest
van de groenten met een staafmixer.
Roer dan de rest van de melk erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de bloemkoolsoep, afgedekt, ca. 5 minuten op 700 Watt.
Roer halverwege de bereidingstijd nog even goed door
. Garneer de soep met de achtergehouden bloemkoolroosjes.

10:30 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.