zondag, 25 november 2007

Recept van de week

Gehaktballetjes in mosterd- en selderijsaus met Westmalle Trappist Tripel

• 250 gram rundergehakt
• 250 gram varkensgehakt
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 1 theelepel komijnpoeder
• 1 theelepel korianderpoeder
• 2 eetlepels fijngeknipte bladselderij
• 3 beschuiten
• 1 ei
• bleekselderijstengels
• 1 eetlepel grove mosterd
• 2 eetlepels roomboter
• 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 3 dl runder- of gevogeltebouillon
• 4 eetlepels crème fraîche
• 1 dl Westmalle Trappist Tripel (flesje van 33 cl)
• peper uit de molen en zout naar smaak

Ui en knoflook schillen en zo fijn mogelijk snijden.
In een kom de twee soorten gehakt vermengen met fijngesneden ui, knoflook, komijnpoeder,
korianderpoeder, fijngeknipte bladselderij, fijn gewreven beschuiten en ei.
Op smaak brengen met peper uit de molen en zout. Gelijkmatige balletjes vormen en
de balletjes iets plat slaan. Een mengsel van olie en boter in een braadpan verwarmen
en de balletjes aan alle kanten aanbraden. Hittebron verlagen en de bouillon toevoegen.
In 30 minuten gaar stoven en de balletjes af en toe omkeren.
De balletjes na de stooftijd uit de pan halen en het stoofvocht zeven.
Draadjes van de bleekselderij verwijderen en in fijne stukjes snijden. Het stoofvocht
terugdoen in de braadpan, fijne stukjes bleekselderij toevoegen en in ruim 20 minuten
gaar stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd het bier en de grove mosterd
erdoor roeren en 3 tot 4 minuten goed verwarmen.
De gehaktballetjes terug in de braadpan doen, kort verwarmen en crème fraîche erdoor roeren.
Op smaak brengen met peper en zout.
Serveren met rösti of tagliatelle.

08:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Martine Dat zal wel lekker zijn met die smaak van selderij er bij.
Door onvoorzienbare omstandigheden.
Zal ik een blogpauze inlassen.
Met ons is alles goed.
Maar er is iemand die mij op dit moment meer nodig heeft.
Tot binnenkort
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | zondag, 25 november 2007

nja Nja.. ziet er best lekker uit, maar ik heb in mijn leven al zoveel gehakt moeten eten, dat ik vroeg of laat als gehakt uiteen zal vallen. Maar toch... wellicht een goed idee.
Groetjes

Gepost door: Sebastian | dinsdag, 27 november 2007

De commentaren zijn gesloten.