zondag, 18 november 2007

Recept van de week

Kalfsvleesreepjes in Roomsaus (microgolf)

1 ui400 gram kalfsvlees
2 eetlepels vloeibare boter
1 teentje knoflook
0,5 theelepel kaneel
2 theelepel chilipoeder
zout en versgemalen peper
200 ml koksroom of slagroom
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels fijngeknipte peterselie

Snipper de ui en snijd het kalfsvlees in reepjes.
Pers de knoflook uit boven een magnetron­schaal. Roer er de vloeibare boter,
kaneel, chilipoeder en versgemalen peper door.
Schep er daarna de ui­snippers en de kalfsvleesreepjes door.
Verwarm het geheel, afgedekt, ca. 4-5 minuten in de magnetron. (ca. 550-600 Watt).
Schep de room en de parmezaanse kaas door het vleesmengsel en verwarm het geheel,
onafgedekt, nog ca. 5-6 minuten. Schep het gerecht tussentijds tweemaal door.
Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe en schep de peterselie erdoor.

10:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.