zondag, 28 oktober 2007

Recept van de week

Maissoep met krab en Grimbergen Blond

•450 gram gekookte maiskorrels (uit blik)
•300 gram gekookt krabbenvlees
•twee uien
•twee theelepels kerriepoeder
•0,75 l groentenbouillon
•vier eetlepels zonnebloemolie
•twee eetlepels fijngehakte bladselderij
•twee eetlepels fijngehakte rode paprika
•vier eetlepels crème fraîche
•2 dl Grimbergen Blond (flesje van 30 cl)
•peper uit de molen en zout naar smaak

Uien schillen en in blokjes snijden. De olie verhitten in een soeppan en hierin
de blokjes ui glazig laten worden.
De maiskorrels erbij doen en twintig minuten stoven. Ui en maiskorrels met de staafmixer
pureren en samen met de bouillon terugdoen in de soeppan.
Tien tot vijftien minuten goed verwarmen en de kerriepoeder, bladselderij
en het bier erdoor roeren.
Tenslotte het gekookte krabbenvlees door de soep roeren en op smaak brengen
met peper en zout.
Voorverwarmde soepborden hiermee vullen, een eetlepel crème fraîche erbij doen en
garneren met fijngehakte rode paprika.
Serveren met warme toast of stokbrood.

12:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.