maandag, 22 oktober 2007

Wie zijn notaris De Leeuw en maître Le Coq?

Normaal schrijf ik hier niets over politiek hoor, maar ik neem vandaag toch even die vrijheid.

De laatste tijd heeft iedereen wel zijn zegje over de Belgische politiek. De vlaggenverkoop van de Belgische driekleur stijgt ook al naar ongekende hoogten.

De laatste dagen verschijnen er in het Brusselse straatbeeld posters over een zogenaamde openbare verkoop van het Brussels hoofdstedelijk gewest (zie foto).  Wellicht ook een politiek statement, maar dan wel één door onbekenden, want ook op de website http://www.brusseltekoop.be vind ik geen verdere informatie.

Als er iemand van jullie weet wie erachter zit, laat dan gerust een reactie achter op dit bericht. Ik vraag me trouwens af of er veel mensen wel gestopt zijn om de tekst te lezen. De affiche is ook te lezen op de website van Brussel te koop/Bruxelles a vendre.

De Nederlandse tekst op de affiche luidt:

GEDWONGEN OPENBARE VERKOOP van HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

Met medewerking van alle Brusselse Mandatarissen welke verkozen werden in het Federale Parlement per 10 juni 2007 en welke verhinderd worden om een grondig debat te voeren zullen voormelde notarissen overgaan tot de verkoop van dit goed tegen de meest creatieve voorwaarden.

Beschrijving van het goed : welgelegen regio die dienst doet als Hoofdstad van Europa, Hoofdstad van België, Hoofdstad van Vlaanderen Hoofdstad van de Franse Gemeenschap.
Deze regio is geëvolueerd van provinciestad naar een internationale groeipool zonder uitbreidingsmogelijkheden.
De regio is omringd door faciliteitengemeenten

Genot: de koper zal het genot van het goed verkrijgen mits rekening te houden met de internationale interesse en de multiculturaliteit van van de inwoners van dit gewest.

Hypothecaire toestand: het goed is belast met communautaire lasten en een gebrek aan internationale strategie.

Urbanisme: het goed ligt in een zone van grote diversiteit en grote historische en culturele waarde.

Kopers beschikken over een internationale lange termijn strategie die rekening houdt met de actuele complexe identiteit van het gewest en een grote tolerantie.

Bezoek: een bezoek is noodzakelijk gezien de complexiteit van deze parel

Verkoop
: de verkoop zal doorgaan op het internet : www.brusseltekoop.be

18:49 Gepost door M@rtine in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

affiche Brusseltekoop Beste Martine,

mag ik vragenw aar je deze affiche gevonden hebt, ik heb die nergens zien hangen?

groetjes

Henk

Gepost door: Henk | woensdag, 24 oktober 2007

De affiche hing bijvoorbeeld op een paar palen op het kruispunt Koning Albert II-laan met de Boudewijnlaan in Sint-Joost-ten-Node (niet zo ver van station Brussel Noord).

Ik heb ook een e-mailtje gestuurd naar de makers van de website www.brusseltekoop.be, maar na een paar dagen, heb ik nog steeds geen reactie ontvangen.

groetjes,

Leo

Gepost door: Leo Schrauwen | vrijdag, 26 oktober 2007

De commentaren zijn gesloten.