zondag, 14 oktober 2007

Recept van de week

waterzooi in de wok met kruidenroom

1 kip
1 prei
4 wortelen
4 lente-uitjes
200 g aardappelen
200 ml gevogeltefond
200 ml room
citroengras
olie
basilicum
bieslook
dragon
kervel
peper en zout

Snijd de kip in stukken en roerbak die kort in hete arachideolie. Kruid met peper en zout.
Snijd intussen alle groenten met uitzondering van de aardappelen in stukken
en voeg ze bij de kip. Laat de groenten even meegaren.

Kneus het citroengras met de platte kant van een groot keukenmes en doe die bij de kip.
Blus met de gevogeltefond, zet een deksel op de wok en laat 20 minuten zachtjes garen.

Snijd intussen de goed gewassen aardappeltjes in flinterdunne plakjes. Frituur goudbruin,
laat uitlekken op keukenpapier en strooi er zout overheen.

Klop de room half op en doe er peper, zout en een rijkelijke portie gesnipperde verse
kruiden bij. Verwijder het citroengras en spatel de room door de bereiding.
Laat niet meer koken.

Schep de waterzooi in diepe borden. Strooi er de aardappelchips overheen voor een
lekker krokant effect.

10:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.