zondag, 07 oktober 2007

Recept van de week

Kruidige kip met tomatensaus en aardappelen

Kook de ongeschilde aardappelen gaar in gezouten water.
Meng de fijngehakte oregano, fijngesneden basilicum, 1 teentje geperste look
en olijfolie tot een marinade. Kruid de kipfilets met peper en zout.
Warm de marinade op en wentel de filets erin.
Bak de gemarineerde kip, afgedekt met aluminiumfolie, gedurende 25 min in
een voorverwarmde oven op 160°C.
Stoof de sjalotten samen met 2 teentjes look glazig in wat olie. Blus met witte wijn
en voeg de gepelde en in stukjes gesneden tomaten toe.
Laat 30 min stoven op een zacht vuurtje met laurier en suiker. Giet het mengsel door
een zeef tot een tomatensaus. Breng op smaak met peper en zout en
voeg wat olie van de kip toe.
Serveer de kipfilets met de tomatensaus en de gekookte aardappelen.

11:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.