zondag, 23 september 2007

Recept van de week

Franse stokbroodjes

Baktijd en oventemperatuur:
Elektrische oven: 200 graden
Heteluchtoven: 180 graden
Gasoven: 4 - 5
Baktijd: 40 - 45 minuten

Ingrediënten:
Voor het deeg:
1 kg bloem
2 zakjes gist
1 eetlepel zout
3 ½ dl lauwwarm water

Voor het bestrijken:
1 ei

Bereidingswijze:
Zorg ervoor, dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zeef de bloem boven een mengkom.
Meng er de gist door en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Kneed de ingrediënten met een mixer met deeghaken tot het deeg van kom loslaat.
Bestuif het deeg voor het rijzen met wat bloem. Dek het deeg af met een (vochtige) doek.
Laat het deeg rijzen tot het zicht heeft verdubbeld. Kneed het deeg opnieuw door,
vorm er 4 stokbroodjes van en leg ze op de ingevette bakplaat.
Snijd de bovenkant van de broodjes diagonaal in en laat het deeg nogmaals 20 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en schuif de bakplaat midden in de oven.

09:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Martine
We zijn weer terug.
Alles is min of meer naar wens verlopen.
Maar ik heb jullie wel ook gemist hoor.
Wat zal ik werk hebben om alles bij te lezen.
Maar eerst kom ik je een aangename zondagnamiddag toewensen.
Nog een fijne dag verder
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | zondag, 23 september 2007

Goedemorgen Martine Dat ruikt dan zo goed als da iuit de oven komt
Nog een fijne dag verder
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | maandag, 24 september 2007

De commentaren zijn gesloten.