zondag, 16 september 2007

Recept van de week

Casinobrood

Baktijd en oventemperatuur:
Elektrische oven: 190 graden
Heteluchtoven: 170 graden
Gasoven: 4
Baktijd: 60 minuten

Ingrediënten:
Voor het deeg:
500 g bloem

1 zakje gist1 theelepel zout
1 theelepel suiker
3 ½ dl lauwwarm water

Bereidingswijze:
Zorg ervoor, dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zeef de bloem boven een mengkom.
Meng er de gist door en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Kneed de ingrediënten met een mixer met deeghaken tot het deeg van kom loslaat.
Bestuif het deeg voor het rijzen met wat bloem. Dek het deeg af met een (vochtige) doek.
Laat het deeg rijzen tot het zich heeft verdubbeld. Kneed het deeg opnieuw door
en vorm er een brood van. Leg het met de naad naar onderen in de goed ingevette vorm
en laat het afgedekt nogmaals 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor.
Plaats het rooster onderin de oven en bak het brood.

06:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.