zondag, 09 september 2007

Recept van de week

Yoghurttaartjes

Voor de crème:

1 pakje gemalen Gelatine5 eetlepels water
300 g yoghurt
50 g suiker
1 zakje Vanillesuiker Bourbon
2 eetlepels citroensap
125 ml melk
12 ronde koekjes (10 cm diameter)
300 g fruit (bijvoorbeeld: bessen, stervruchten, frambozen, …)

Voor de Taartgelei:
½ zakje taartina
1 eetlepel suiker
125 ml water of helder vruchtensap

Roer de gelatine met 5 eetlepels water in een pannetje aan en laat 10 minuten weken.
Meng ondertussen de yoghurt met de suiker, de vanillesuiker het citroensap en de melk.
Verwarm de gelatine onder voortdurend roeren tot deze volledig is opgelost (niet koken).
Meng enkele eetlepels van de yoghurtmassa onder de gelatine. Giet vervolgens de volledige
gelatinemassa bij het yoghurtmengsel, meng dit en plaats het in de koelkast.

Plaats rond elk koekje een rand van aluminiumfolie (dubbelgevouwen, ongeveer 4 cm hoog,
vastgekleefd met kleefband zodat de rand niet open kan gaan).
Verdeel de yoghurtmassa over de vormpjes zodra deze begint vast te worden.
Plaats de vormpjes gedurende 2 uur in de koelkast, tot de yoghurt stevig geworden is.

Was de vruchten en verwijder de steeltjes, snijd de stervruchten in schijfjes.
Verwijder de aluminiumfolie met behulp van een scherp mes en verdeel de vruchten over de taartjes.

Bereid de taartina zoals aangegeven staat op de verpakking en bestrijk hiermee de vruchten.

08:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.