zondag, 19 augustus 2007

Recept van de week

Zuiderse kipragoût

Voor 4 personen:
750 g kipfilet
2 uien
1 aubergine
1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
1 courgette
2 vleestomaten
150 g boter
¼ l kippenbouillon
snuifje rozemarijn en tijm
cayennepeper
peper en zout

Hak de gepelde uien grof, was de aubergines, snij ze in blokjes,bestrooi ze met zout
en laat ze even rusten. Snij de ontpitte paprika’s en de courgette in blokjes.
Laat de reepjes gesneden gevogelte aanfruiten in de hete boter. Neem ze uit de pan.
Dep de aubergines droog en doe ze samen met de paprika’s, uien en courgette in de boter.
Laat kort aanfruiten. Kruid met peper, zout, tijm, cayennepeper, rozemarijn en
overgiet met de bouillon.
Voeg de kipreepjes erbij en laat onder deksel op laag vuur nog 15 minuten sudderen.
Voeg er de laatste 5 minuten de gepelde, ontpitte en in vieren gesneden tomaten bij.
Bijkruiden en opdienen.

09:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.