zondag, 05 augustus 2007

Recept van de week

Kalfskotelet met Maredsous

4 kalfskoteletten
1 teentje knoflook
1 ui
4 tomaten
40 g boter (bakboter)
100 g Maredsouskaas
1.5 dl wijn (rood)
peper
zout

De oven op 200 graden voorverwarmen. De look pellen en persen, de ui fijnsnijden.
Het vlees bedekken met de look en kruiden met zout en peper.
De boter smelten in een ovenschotel en daarin de ui lichtjes fruiten.
De ui uit de ovenschotel halen en apart houden.
In dezelfde boter de kalfskoteletten bakken tot ze goudbruin zijn. Ze dan bedekken met de ui
en er vervolgens de gepelde en ontpitte tomaten en de rode wijn bijvoegen.
Een deksel op de schotel leggen en ongeveer 40 minuten in de oven laten bakken.
Dan de grill van de oven aansteken, het deksel van de ovenschaal nemen, op elk stuk vlees
een plakje kaas leggen en de schotel onder de grill schuiven tot de kaas mooi gebruind is.
Onmiddellijk serveren.

14:30 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.