vrijdag, 27 juli 2007

Uit de krant -Het Volk

Promotie voor het mooiste dorp Lillo

LILLO - Het districtsbestuur Berendrecht-Zandvliet-Lillo schuift Lillo naar voren als mooiste dorp van Vlaanderen. Het doet daarbij een beroep op 'grote broers' voor een massale stembusslag.
Toerisme Vlaanderen, VRT, Het Nieuwsblad en Lannoo stuurden afgelopen maanden hun regionale experts op pad, op zoek naar dé vijftig mooiste dorpen van Vlaanderen. De rest ligt in handen van de bevolking. Die kan tot 4augustus haar stem uitbrengen en mee bepalen welk dorp in aanmerking komt voor de titel 'Het mooiste dorp van Vlaanderen'.

De vijftien dorpen met de meeste stemmen gaan door naar de finale. Zij worden in 2008 voorgesteld in een boek, op tv, radio en in de krant. Vlaanderen Vakantieland bezoekt de vijftien finalisten en gaat er op zoek naar de meest fantastische plekjes, proeft er van de lekkerste streekspecialiteiten en gaat praten met de beste verhalenvertellers.

Districtsburgemeester Marcel Bartholomeeussen (SP.A) meent dat Lillo (dat al bij de vijftig kanshebbers zit) zeker bij de top vijftien hoort. Hij doet een beroep op de inwoners van de andere districten, op het stadsbestuur met zijn 8.000medewerkers, op het OCMW, op de bedrijven in de haven (die gecontacteerd worden via Vibna) en op allen die een stem ten gunste van het vestingdorp kunnen uitbrengen.

'Deze kleine gemeenschap, die alles heeft overleefd van bezetting tot dreiging met afbraak en verdient zeker de toekenning van de titel', pleit de districtsburgemeester.

'Lillo is niet alleen een toeristische parel, het vestingdorp heeft een belangrijke historische achtergrond, en je ziet van hieruit de wereld passeren via de schepen die op weg zijn naar Antwerpen of er vandaan komen. Het is misschien een gevecht van David tegen Goliath maar met de steun van velen kunnen wij het winnen.'lillo

Het actiecomité heeft een affiche laten maken en deelt die overal uit, in de eerste plaats in de handels- en horecazaken van de streek. Die kunnen via de bijgevoegde flyers de mensen aanzetten om voor het Mooiste Dorp te stemmen. 'Voor ons is dat Lillo', zegt Bartholomeeussen.

Stemmen kan via www.hetmooistedorp.be. (sdl)
foto uit: antwerpen.be

08:41 Gepost door M@rtine in Uit de krant | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.