zondag, 01 juli 2007

Recept van de week

Loempia van kip

Voor 4 personen:
400 g kippenreepjes
arachideolie
100 g sojascheuten
100 g ui
8 loempiavelletjes of filodeeg
peper en zout

voor de saus:
3 eetlepels kerriepoeder
1dl melk
1 appel (geschild en gemixt)

Warm wat olie in een hete pan en kleur de kip aan. Breng ze op smaak met peper en zout.
Meng intussen de ingrediënten voor het sausje.
Leg de deegvelletjes open op het werkvlak en leg er telkens een schep van de vulling op.
Rol de loempia mooi dicht. Doe wat water op de uiteinden van het deeg om alles goed te laten sluiten.
Het resultaat moet er ongeveer uitzien als een wat groot uitgevallen zelfgerolde sigaret.
Verwarm opnieuw wat olie in de pan en bak de loempia's rondom goudbruin.
Serveer met de saus

08:15 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.