zondag, 06 mei 2007

Recept van de week

Aardbeienbavarois

300 gram aardbeien
8 gram gelatineblaadjes
200 gram yoghurt
100 gram suiker

Laat de gelatineblaadjes tenminste 10 minuten in koud water weken. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, was ze en pureer ze. Zeef de aardbeienpuree om de kleine pitjes te verwijderen. Knijp dan het overtollige water uit de gelatine, doe de gelatine in een pannetje en los de gelatine op een laag vuur op. Laat de gelatine afkoelen en voeg dan de gezeefde aardbeienpuree toe. Schep de yoghurt voorzichtig door de aardbeienpuree met de gelatine. Doe de bavarois in  vormpjes en laat ongeveer 3 uur in de koelkast rusten.
Verwijder de bavarois uit de vormpjes door ze één seconde in warm water onder te dompelen. Garneer de bavarois met een muntblaadjes en strooi er wat poedersuiker over.

13:15 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ja maar Heb ik brutte pech. Ik had net een potje yoghurt binnengespeeld (na ja... niet bepaald dat potje) en nu lees ik zulk heerlijk recpt... pech dus.
groetjes

Gepost door: Sebastian | dinsdag, 08 mei 2007

ooooooo dat lekker eten missen we hier in Dubai!

Gepost door: JC | zondag, 13 mei 2007

De commentaren zijn gesloten.