vrijdag, 27 april 2007

Het junglegevoel van « A »

De stad van Brabo toont zich deze zomer van haar beestige kant.

Op zondag 6 mei wordt het startschot gegeven van het stadsfestival “O Dierbaar Antwerpen”, dat vijf maanden zal duren. Via tentoonstellingen, films en wandelingen zetten de Zoo van Antwerpen en verschillende musea dieren in de kijker. Op het Astridplein zal een negenkoppige olifantenfamilie de bezoekers van de Zoo opwachten.

De dikhuiden zijn van kunstenaar Andries Botha en verhuizen na de zomer naar Planckendael. In de Antwerpse Zoo zelf vind je één van dé blikvangers van het hele festival: “Het rariteitenkabinent van de Zoo, van kunst tot wetenschap”. Deze tentoonstelling toont verborgen schatten die het verhaal schetsen van het ontstaan van de Zoo.

In de tentoonstelling kan je embryo’s, skeletten, opgezette dieren, vreemde huiden, gekke eieren, schilderijen en authentieke handschriften bewonderen. In het Museum Plantin en Moretus zal tijdens het stadsfestival de tentoonstelling “Wonderlycke Dieren” te bezichtigen zijn. De tentoonstelling toont dieren op papier in de tijd van Plantin, in de 16de eeuw.

Het stadsfestival is een mooi uitje voor vreemde vogels en olijke stadsmussen, of gewoon voor wie het ‘beest’ in zichzelf dringend wil herontdekken. Info: www.odierbaarantwerpen.be


15:37 Gepost door M@rtine in Uitstapjes | Permalink | Commentaren (1) | Tags: antwerpen, olifanten |  Facebook |

Commentaren

mooie animatie ge hebt dat schoon gedaan met die animatie van die foto's

xxx

Gepost door: Leo | maandag, 30 april 2007

De commentaren zijn gesloten.