zondag, 01 april 2007

Recept van de week

Lamsragoût met basilicum

4 personen:
800 gr lamsschouder
1 dikke ui
4 sjalotten
1 bosje basilicum
3 teentjes knoflook
3 dl witte wijn
1/2 blokje gevogelte bouillon
0,5 dl olijfolie
0,5 dl verse room
1 laurierblad
tijm
bloem
zout en peper

Snijd de lamsschouder in grote blokken, rol ze in de bloem en stoof ze
met de olijfolie. Neem ze eruit zodra ze goudgeel zijn.
Fruit in dezelfde pan de fijngehakte ui en sjalotten. Laat enkele minuten smelten
op laag vuur en voeg de fijngesneden knoflook toe.
Zet nog 2 minuten op het vuur.
Leg het vlees opnieuw in de stoofpan, voeg de tijm en de laurier toe,
bestrooi met peper en zout, bevochtig met de witte wijn.
Laat 2 minuten inkoken op vrij hoog vuur, voeg daarna voldoende water toe
zodat het vlees juist bedekt is met vocht. Verkruimel het halve bouillonblokje
en breng aan de kook. Laat en half uur sudderen op laag vuur.
Was de basilicumblaadjes, hak ze fijn en meng ze met de room, doe alles in de
stoofpan en laat nog 5 minuten koken.
Voeg eventueel kruiden toe en dien warm op, samen met deegwaren natuur.
Als u de saus te dun vinden, binden met instantsausbinder.

17:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.