zondag, 04 maart 2007

Recept van de week

Romige Tonijnsoep

1 blik ca. 200 gram tonijn in eigen nat
1 ui
1 teentje knoflook
40 gr boter
8 dl water
2 visbouillontabletten
1 blik gepelde tomaten
1 ½ dl witte wijn
3 eetlepels light room
verse peterselie1 zakje Boston wilde rijst (gekookt)

Laat de tonijn boven een maatbeker uitlekken en voeg tot 6 dl kokend water aan het
tonijnsap toe. Smelt de boter in een grote pan en bak hierin de fijngesneden ui en knoflook.br> Doe er de bouillonblokjes bij en schenk geleidelijk al roerend het tonijnsapmengsel de gepelde tomaten en de wijn toe.
Laat 5 minuten koken. Mix daarna de soep fijn.
Doe er ten slotte de tonijn, de wilde rijst en de room bij en breng nog even terug aan de kook.
Afwerken met de fijngesneden peterselie.

17:08 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.