zaterdag, 30 december 2006

Recept van de week

Everzwijngebraad met boschampignons

voor vier personen:
een everzwijngebraad van 800 gram tot 1 kilo
500 gram wilde boschampignons
kroketten
boter
mosterd
room

Laat het gebraad in hete boter aan alle zijden zo vlug mogelijk dichtschroeien.
Plaats het in een vuurvaste schotel en laat het verder afbakken gedurende
dertig tot veertig minuten per kg in de voorverwarmde oven (180 °C).
De laatste tien minuten een beetje water toevoegen.
De boschampignons in de pan van het gebraad aanbakken en verder gaar laten worden op een zacht vuurtje.
Het vlees uit de oven halen en afgedekt met aluminiumfolie vijf tot zes minuten laten rusten.
Voeg het braadvocht bij de champignons en verrijk de saus met een lepeltje mosterd en de room.

17:59 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ja maar Martine, het is allemaal lekker, maar... soms moet er toch een hevige dierenstrijd in mijn maag gebeuren. Neem nu Kertmis: op kerstavond struisvogelgebraad, kerstmiddag was een schaap het slachtoffer en op kerstavond (ergens anders) kwam daar nog een hert bij!
Groetjes uit Niedersachsen

Gepost door: Sebastian | zaterdag, 30 december 2006

De commentaren zijn gesloten.