zondag, 03 december 2006

Recept van de week

Kastanjesoep

1.5 liter vleesbouillon
1 ui
30 gr boter
2 selderstengels
500 gr kastanjepuree
1 teentje knoflook
1 dl slagroom
1 likeurglaasje cognac
zout
peper

Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Fruit hem met de boter in een pan met dikke bodem.
Roer voortdurend dooreen, want de snippers mogen maar even kleuren.
Maak de selderstengels schoon en snijd ze fijn. Voeg ze bij de uiensnippers.
Laat zachtjes stoven en voeg daarna de kastanjepuree en het fijngehakte teentje knoflook toe.
Voeg er, krachtig kloppend, beetje bij beetje de bouillon bij zodat u een goed gebonden soep krijgt.
Roer er daarna de slagroom door en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 minuten doorkoken.
Vlak voor het opdienen giet u de cognac bij de soep.

Een heerlijk soepje voor de feestdagen.

19:21 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.