zondag, 05 november 2006

Recept van de week

Ossobuco in groentensaus

4 kalfsschenkels van 200 gram
50 gram boter
2 eetlepels olijfolie
peper, zout en bloem
2 deciliter droge witte wijn
1 1/2 deciliter bouillon
1/2 deciliter room
2 preien
1 ui
6 gepelde tomaten
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
schil van 1 citroen
rozemarijn, thijm
1 1/2 eetlepel bloem
1 eierdooier
4 eetlepels room

Bestrooi de kalfsschenkels met wat zout en peper en wentel ze door wat bloem.
Verhit de boter met de olijfolie en bak hierin de schenkels aan beide kanten mooi bruin.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze circa 2 minuten mee.
Temper de warmtebron en blus af met de wijn en bouillon, vermengd met de room.
Voeg nu de uitgeperste knoflook, de in stukken gesneden prei en gepelde tomaat, in reepjes gesneden paprika en de geraspte citroenschil toe.
Breng op smaak met zout en een snufje rozemarijn en tijm.
Laat de ossobuco in circa 1 1/2 uur gaarstoven op laag vuur en voeg indien nodig tussentijds wijn toe.
Schep het vlees uit de pan en bind de saus met bloem en losgeklopte eierdooier en room.

16:21 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.