zaterdag, 07 oktober 2006

Recept van de week

Herfstrecept: Notenbrood

Ingrediënten:
250 gram bloem (wit)
250 gram bloem (volkoren)
1 blokje biergist
olijfolie
15 gram noten
zout
200 dl melk

Vermeng het biergist met een heel klein beetje lauw water en met een theelepeltje suiker.
Schenk het mengsel dan in een kuiltje dat je hebt gemaakt in de bloem die je in een grote schaal hebt gedaan.
Vermeng de ingrediënten nog niet, maar laat het geheel ongeveer 10 minuten op een warme plek rusten.
Verwarm daarna de melk en schenk die over de bloem. Dan pas alle ingrediënten door elkaar kneden.
Als het deeg te droog is, kun je nog een beetje lauw water toevoegen, totdat je een elastisch deeg hebt verkregen.
Voeg vervolgens een eetlepeltje zout en olijfolie toe en kneed alles nogmaals goed door elkaar.
Laat het deeg op een warme plaats tenminste twee uur rijzen.
Doe dan wat bloem in een kommetje en doe de noten erbij zodat ze met bloem bestoven zijn.
Voeg de 'bebloemde' noten (zonder de rest van de bloem) toe aan het deeg en kneed alles nogmaals door elkaar.
Laat het deeg nog een half uur rijzen en doe het dan in een bakvorm.bBak het brood op 160 graden in ongeveer 25 minuten gaar (het brood is klaar als de korst bruin kleurt).

22:12 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

recept notenbrood Hallo
Ik zou graag uw recept voor notenbrood volgen. Kan u mij zeggen waar ik biergist kan vinden? In de supermarkt vind ik dit niet terug.
Met vriendeljike groet
Aimee

Gepost door: aimee | dinsdag, 05 juni 2007

Biergist kan je halen bij de drogist. Kost niet veel.

Gepost door: sunshine | vrijdag, 20 juli 2007

Cape Cod, USA, Message from Nancy in Truro, MA Martina & Jochen could you please email me. I don't have your email address. I am the lady you rented a home from in Truro, Massachusetts on Cape Cod and want to know if you want to come back this summer. Nancy

Gepost door: Nancy | maandag, 28 januari 2008

broodgist Bij iedere Boerenbondwinkel zeker -en meestal bij iedere handel in veevoeders, meststoffen, enz. - is biergist te verkrijgen. Hij blijft in koelkast 3 à 4 weken, luchtdicht verpakt, werkzaam, verdraagt geen zout en is max. werkzaam bij 30°C.

Gepost door: Pol G. | donderdag, 31 januari 2008

notenbrood Is 15gr noten niet wat weinig?

Gepost door: an | woensdag, 12 maart 2008

De commentaren zijn gesloten.