zondag, 24 september 2006

Recept van de week

Crème brûlée

1/2 liter room
1 1/2 liter melk
5 eierdooiers
100 gr fijne witte suiker
1 vanillestokje
scheutje malt wisky

Haal het merg uit het vanillestokje en vermeng het met de melk,
de room en de eierdooiers.
Laat 12 uur rusten. Doe het mengsel in niet te hoge ovenvaste schaaltjes
en bak in een voorverwarmde oven gedurende 1,15uur op 90°C.
Verdeel vlak voor het opdienen de suiker over de schaaltjes zodat
alles bedekt is met een fijn laagje. Karameliseer onder de grill
Laat eventjes rusten en giet in het midden een beetje zachte malt whisky

09:54 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ja Ja, ja, echt belangrijke mensen... ach, misschien zijn de echt onbelangrijke mensen een ware ontdekkingsmijn. Tja, wat is het leven toch raar
Hartelijke groeten uit Niedersachsen

Gepost door: Sebastian | vrijdag, 29 september 2006

De commentaren zijn gesloten.