dinsdag, 25 juli 2006

Recept van de week

Venkelsoep

1 grote venkelknol in flitterdunne plakjes gesneden
45 gr boter
30 gr bloem
1 liter bouillon
2 eetlepels droge witte wijn
1 eetlepel slagroom
fijngehakt venkelgroen
sneetje stokbrood
150 gr gruyere in plakjes

Smelt een halve eetlepel boter en laat de venkel daarin smoren tot ze zacht is.
Smelt de rest van de boter in een andere pan, voeg bloem toe
en roer tot een smeuiig mengsel is verkregen.
Schenk één derde van de bouillon er in één keer bij en roer goed door.
Voeg de rest van de bouillon er al roerend bij. Laat de soep doorkoken tot ze gebonden is.
Voeg de gesmoorde venkel, de wijn en de slagroom toe.
Garneer de soep met venkelgroen. Doe de soep in ovenvaste soepkommen.
Leg de met gruyere belegde stukken stokbrood in de kommen en zet 10 tot 15 minuten
in de voorverwarmde oven van 225 graden.

11:21 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.