dinsdag, 18 juli 2006

Recept van de week

viskoekjes

400 gram graatloze kabeljauw
8 beschuiten
1 grote ui
peper zout
theelepel kerriepoeder

Doe de vis in een pannetje met zoveel water dat de vis net onder is.
Kook op laag vuur langzaam gaar.
Als de vis gaar is doe je deze in een ruime kom.
Bewaar het kookvocht! Prak de vis met een vork zo fijn mogelijk.
Voeg de kerrie, zout en peper toe.
Snij de ui zeer fijn in bijvoorbeeld een keukenmachine en voeg deze aan de vis toe.
Maal dan per 100 gram vis 2 beschuiten erdoor en meng het met de handen
tot een stevige massa zoals met gehakt.
Als het nog wat droog is doe er dan wat kookvocht bij totdat je de massa hebt.
Neem een dotje mengsel en druk het samen tussen je handpalmen tot een koekje van
ongeveer de afmeting van een bitterkoekje,iets groter mag ook.
Leg de koekjes op een plank en laat ze geheel afkoelen.
Bak daarna de koekjes in ruim boter donkerbruin aan beide zijden.

16:08 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.