maandag, 10 juli 2006

Recept van de week

Visserstaart

3 hardgekookte eieren
1 ui
1 liter melk
10 peperkorrels
2 laurierblaadjes
750gr schelvisfilets zonder vel
5 à 7 takjes peterselie
90gr boter
60gr bloem
125gr gekookte gepelde garnalen
zout, peper
4 aardappel
4 eetlepels melk
60gr boter

Schil de ui en snijd in vier. Giet de melk in de pan en voeg peperkorrels, laurier en ui toe.
Breng aan de kook, haal de pan van het vuur. Doe het deksel erop en laat 10 minuten staan.
Snijd elk van de filets in stukken.
Doe de vis bij het melkmengsel, doe het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes doorkoken
tot de vis gaar is. Haal uit het vocht en leg op een schaal. Laat afkoelen en plet fijn.
Hak ondertussen de peterselie.
Smelt de boter in een pan, roer er de bloem door en breng in 30 seconden aan de kook.
Het mengsel moet schuimen. Giet het kookvocht van de vis door de zeef bij het mengsel
van bloem en boter. Roer het kookvocht door de saus, zet terug op het vuur en breng aan de kook.
Breng op smaak met peper en zout. Strooi de peterselie door de saus.
Verwarm de oven op 180°C. Smelt een beetje boter en vet de ovenschaal in.
Snijd de eieren in grove stukken en schep een derde van de saus onder in de ovenschaal.
Verdeel de vis gelijkmatig over de saus. Giet de rest van de saus erover.
Verdeel de garnalen en strooi de hardgekookte eieren daarover.
Spuit de aardappelpuree in rozetten op de vis.
Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de puree een bruin korstje heeft
en de saus aan de zijkant borrelt.

08:23 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.